dimecres, 10 de desembre del 2014

DVORÁK

Nom complet: Antonín Dvorák

Anys de naixement i mort:  1841 - 1904 (als 63 anys)

Lloc on va néixer: Nelahozeves


Inicis en el món de la música: Va estudiar música a l'escola d'orgue de Praga a finals de la dècada de 1850, i lentament va anar desenvolupant-se com a violinista i violista professional. Durant la dècada de 1860 va tocar la viola en l'Orquestra del Teatre Provisional Bohemi, que va ser dirigida a partir del 1866 per Bedřich Smetana.

Ciutats i països on va estar i les dates: Anglaterra (1884-1886), Pilsen, Bohèmia (1885), Zlonicel (1853), Londres, Alemanya, Rússia i Nova York (1892-1895).


Alguna referència sobre la seva família. Relacionada amb el món de la música: El pare tocava eviolí i la cítara, i era membre de l'orquestra del poble. 

Instruments que tocava: Va tocar l'orgue, el violí, la viola i el piano.

Feines que va fer:  Els seus treballs inclouen música simfònicacormúsica de cambraconcerts i moltes òperes i altres peces orquestrals i vocals-instrumentals.


Número d'obres de cada tipus: 10 òperes, 9 simfonies, 19 quartets de corda, nombroses peces de piano, unes 100 i duos vocals, 5 cinquets, 1 sextet i 7 trios.

Noms d'algunes de les obres: Concert per a violí i orquestra

Lloc de la seva mort: Praga

Una obra i el seu comentari:





Instruments: instruments de corda fregada, instruments de vent fusta (clarinet, flauta travessera), instruments de vent metall (trompeta)
Melodia: composta per fragments breus
Ritme: constant i suau
Harmonies: generalment consonants
Intensitats: es manté en un sol nivell
Caràcter: calmat, relaxat i pensatiu
Timbre: fusió de timbres similars

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada